Hvem er vi?

Christian Bitz (f. 1977) er uddannet cand.scient. i human ernæring og fast tilknyttet Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, hvor han er involveret i talrige forskningsprojekter og udvikling af maden til patienterne. Christian Bitz sidder også i Miljø- og Fødevareministeriets Advisory Board, der i et samarbejde på tværs af fem ministerier skal rådgive regeringen om, hvordan danskernes mad-, måltidsvaner og sundhed kan løftes. Christian er en af landets mest populære foredragsholdere, der med stor begejstring formidler sin sundhedsfaglige viden på en underholdende måde, som alle forstår og kan bruge i hverdagen. Bitz blev bredt kendt for sin medvirken i Go’morgen Danmark på TV2, han har været vært og ekspert på adskillige TV-programmer, bl.a. Danmarks største kur med flere end 150.000 tilmeldte i januar 2015 (TV2), og han har tidligere været vært på DR1 med det ugentlige forbrugerprogram Madmagasinet Bitz & Frisk. Christian Bitz er forfatter til en lang række bestseller-bøger i både Danmark og i udlandet. På Facebook-siden www.facebook.com/christianbitz giver han dagligt inspirerende råd, opskrifter og svarer på spørgsmål fra mere end 110.000 fans, og på Instagram har @christianbitzcom over 38.000 følgere.

Arne Astrup (f. 1955) er overlæge, dr.med., professor og leder af Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet med, og desuden overlæge på Herlev og Gentofte Hospital, Enhed for Diætetik og Klinisk Ernæringsforskning. Han står i spidsen for en af verdens førende forskergrupper inden for fedme, diabetes og hjerte-kar-sygdomme og har publiceret flere end 700 videnskabelige artikler i bl.a. The Lancet, New England Journal of Medicine og Nature, især om forebyggelse og behandling af overvægt og type-2-diabetes. Han var i 1992-2003 formand for Ernæringsrådet, 2005-2009 præsident for International Association for the Study of Obesity og er aktuel redaktør af American Journal of Clinical Nutrition. ‘Fedmeprofessoren’ er en ivrig debattør i medierne, foredragsholder og forfatter til en lang række bøger i ind- og udland om mad, ernæring, vægt og sundhed, og har modtaget en stribe internationale forskerpriser.

Mads Fiil Hjorth (f. 1982) er BSc i idræt, cand.scient i human ernæring, har en ph.d. inden for forebyggelse og behandling af fedme og er ansat som adjunkt på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet. Hans forskning fokuserer på forebyggelse og behandling af fedme og fedmerelaterede sygdomme med specielt fokus på betydningen af kostens sammensætning, fysisk aktivitet, stillesiddende tid og søvn. For nylig var han en drivende kraft i det forskningsgennembrud, der danner det videnskabelige grundlag for at bruge blandt andet blodprøver til at udtale sig om personlig ernæring – hvilket denne hjemmeside bygger på. I maj 2017 modtog han ”Science Erhverspris for yngre forskere” fra Københavns Universitet for at bringe denne forskning i anvendelse. Han har publiceret 41 videnskabelige artikler siden 2012.

Om opdagelsen

Endelig skal vi nævne, at den opdagelse som hjemmesiden bygger på, er patenteret af Københavns Universitet, og at en licens til al kommerciel anvendelse er givet til det amerikanske biotekfirma Gelesis i Boston. Vi har erhvervet, hvad man kalder en sub-licens til de nordiske lande, således at vi for hvert solgte abonnement til hjemmesiden betaler et beløb til Gelesis. En stor andel af dette beløb går til at støtte den internationale forskning i at udbygge vores opdagelse, så slankestrategien til Type A, B og C kan blive endnu mere præcis i de kommende år. Gluco-diet Scandinavia støtter derfor igennem sit licenssamarbejde med Gelesis Inc. (USA) forskningen i overvægt og bekæmpelsen af de deraf afledte sygdomme.